افزايش بيماري‌هاي نوظهور تهديدي براي انسان و حيات‌وحش



 






  • افزايش بيماري‌هاي نوظهور تهديدي براي انسان و حيات‌وحش

    به گزارش همشهري آنلاين به نقل از ايرنا، عليرضا رفيعي پور رييس سازمان دامپزشکي روز سه‌شنبه در کنگره ملي حفاظت و بيماري‌هاي حيات وحش با تاکيد بر چالش‌ها، نيازها و راهکارهاي حفاظت و نقش آن در سلامت واحد، افزود: از زمان ورود دامپزشکي هم در بخش بين‌المللي و هم ملي به مبحث حيات وحش زمان زيادي نمي‌گذرد بنابر اين کارهاي زيادي براي انجام دادن در پيش داريم.


    وي اظهار داشت: وزرارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي، سازمان حفاظت محيط زيست و سازمان دامپزشکي مي‌توانند در کنار هم کارهاي زيادي از لحاظ ملي، استاني، منطقه‌اي و بين‌المللي در بخش‌هاي مختلف حفاظت و بيماري‌هاي حيات وحش انجام دهند.


    وي به اقدامات انجام شده در سطح بين‌المللي اشاره کرد و گفت: سازمان بهداشت جهاني دام در سال 2008 کارگروه دائمي بيماري‌هاي حيات وحش را تشکيل داد؛ در سال 2009 بخشنامه‌اي به کشورهاي عضو ابلاغ کرد و در آن بر توجه به بيماري‌هاي حيات وحش تاکيد کرد.


    رفيعي پور اظهار داشت: براي سازمان دامپزشکي کشور وظايفي در نظر گرفته شده که ايجاد شبکه‌هايي از متخصصان حيات وحش، برقراري ارتباط با مراجع ذيصلاح حيات وحش، دريافت گزارش‌هاي مرتبط با حيات وحش و ارسال گزارش به سازمان بهداشت جهاني دام برخي از آنهاست که در اين سازمان انجام مي‌شود.


    وي با اشاره به اينکه سازمان دامپزشکي فقط عضو فعال سازمان بهداشت جهاني دام نيست، گفت: به دنبال اين هستيم که براي بهداشت عمومي فعاليت‌هاي گسترده‌تري با سازمان حفاظت محيط زيست و ديگر ذينفعان داشته باشيم که در اين راستا کارهايي همچون عقد تفاهم‌نامه با سازمان محيط زيست، تشکيل کميته ملي حيات وحش، تدوين دستورالعمل مرتبط با حوزه حيات وحش و تدوين دستورالعمل مراکز حيات وحش برخي از آنهاست.


    رييس سازمان دامپزشکي افزود: ششمين انقراض گونه‌هاي جانوري در شرف وقوع است و اين مي‌تواند زنگ خطري براي حيات وحش باشد بنابر اين بايد همکاري‌ها بيشتر و عميق‌تر شود، همچنين حيات وحش مخزن بيماري‌هاي حيوانات اهلي است و تاثير آن بر زندگي و سلامت انسان اهميت فراواني دارد بنابر اين مي‌طلبد که تمام دستگاه‌هاي ذيربط در کنار هم با جديت کار کنند.


    وي تاکيد کرد: تشخيص به موقع بيماري‌ها هم در نجات حيوانات و هم انسان موضوعي غير قابل اجتناب است و بايد تمام دستگاه‌ها جدي به آن بپردازند، به دليل ماهيت حيات وحش همواره با چالش‌هاي زيادي مواجه هستيم و چون هم محصولات و هم تجارت دام‌هاي اهلي به نفع انسان بوده از اين رو طي سال‌هاي گذشته تمام امکانات به حيوانات اهلي اختصاص يافت و اين خود يک چالش است چون نبايد تمام امکانات به يک بخش سوق داده مي‌شد و قطعا نيز منابع ملي که به محيط زيست اختصاص يافته نيز کافي نيست.


    رفيعي پور گفت: گزارش‌دهي درباره بيماري‌هاي موثر بر تجارت و اقتصاد کشورها، محدوديت قانوني دارد و فقط مختص کشور ما نيست بلکه کشورهايي مانند ترکيه نيز اين محدوديت را دارند، در واقع اطلاعاتي که بايد در اين زمينه انتقال يابد معمولا با موانع قانوني، تکنيکي و اجرايي مواجه است.  


    نخستين کنگره ملي حفاظت و بيماري‌هاي حيات وحش با تاکيد بر چالش‌ها، نيازها و راهکارهاي حفاظت و نقش آن در سلامت واحد امروز با حضور عيسي کلانتري معاون رييس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست، عليرضا رفيعي پور رييس سازمان دامپزشکي، قاسم جان بابايي معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي در سازمان حفاظت محيط زيست آغاز به کار کرد و تا فردا 6 آذرماه ادامه دارد.







مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : حيات ,سازمان ,حفاظت ,بيماري‌هاي ,بهداشت ,محيط ,بيماري‌هاي حيات ,سازمان دامپزشکي ,محيط زيست ,سازمان حفاظت ,حفاظت محيط ,سازمان بهداشت جهاني ,رييس سازمان دامپزشکي ,بيماري‌هاي نوظهور تهديدي ,افزايش بيماري‌هاي نوظهور
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

معرفی کتاب های نشر شانی آلماک آلومینیوم سراي انديشه دل نویس انجام کلیه امور اجرای ساختمان Soapgoldenperel وب مستران Қош келдiнiздер وبلاگ اطلاع رسانی قزاق تومرا جان و جهاني تازه ترین اخبار و اطلاعات معماری و سازه های ایران و جهان